Помоћник министра спољних послова Србије Владимир Марић боравио је у Ел Салвадору ради одржавања првих политичких консултација између министарстава спољних послова Републике Србије и Републике Ел Салвадор.

Са салвадорске стране, политичке консултације је водила заменица министра Андријана Мира, са којом је уприличена размена Меморандума о разумевању о успостављању механизма политичких консултација између Републике Србије и Републике Ел Салвадор, потписаних од стране министара Николе Селаковића и Александре Хил Тиноко.

У срдачном разговору заједнички је констатовано да постоје знатни потенцијали за унапређење билатералних односа и сарадње у областима од заједничког интереса, као што су економија, размена искустава у области трговине и инвестиција, пољопривреда, култура и просвета.
Саговорници су искористили прилику да се међусобно информишу о ситуацији у регионима Централне Америке и западног Балкана, као и да размене мишљења о темама од глобалног значаја.

Амбасадор Марић је имао и састанак са потпредседником Ел Салвадора Феликсом Уљоом, министром пољопривреде и сточарства Енрикеом Парадом Ривасом, министром националне одбране Ренеом Мерином Монројом, као и са почасним председником Националног института за спорт Јамилом Букелеом, са којима је разговарао о могућности унапређења сарадње у наведеним областима.

Договорено је да почасни председник Националног института за спорт у наредном периоду посети Србију на позив министра омладине и спорта Вање Удовичића.

Original Article