Помоћник министра спољних послова за билатералну сарадњу амбасадор Владимир Марић представља Србију на 52. редовном заседању Генералне скупштине Организације америчких држава, које се одржава од 5. до 7. октобра у Лими.

У оквиру Дијалога са државама посматрачима у Организацији америчких држава, одржаног 5. октобра, Марић се обратио учесницима скупа и истакао значај који Србија придаје овом форуму, који дефинише агенду западне хемисфере у области демократије, мира, људских права, безбедности, поштовања принципа Уједињених нација и међународног права, суверенитета држава, сарадње и солидарности. Марић је истакао и интерес Србије за развој пријатељских односа и сарадње за државама чланицама Организације америчких држава.

Поред обраћања учесницима скупа, амбасадор Владимир Марић је на маргинама заседања имао бројне билатералне сусрете, међу којима је сусрет са министром спољних послова Гватемале Мариом Адолфом Букаром Флоресом, вицеминистарком спољних послова Перуа Аном Сесилијом Херваси, замеником министра спољних послова Аргентине Паблом Анселмом Тетамантијем и замеником министра спољних послова Хондураса Херардом Торесом Селајом.

У разговорима су размотрена актуелна питања билатералних односа и сарадње у међународним организацијама и истакнут обострани интерес за даље јачање и интензивирање политичког дијалога.

Original Article