Амбасадор Републике Србије у Прагу Берислав Векић организовао је у Амбасади Републике Србије пријем за младе глумце из Новог Сада који гостују у Прагу са представом „Наслеђе“.

Међународни фестивал омладинског театра „Европска мрежа за ангажовање младих“ („European Youth Engagement Network 2.0-EYEnet 2.0“), на коме су се представиле омладинске групе из девет држава, одржан је у периоду од 4. до 9. септембра 2022. у Прагу.

Организатор фестивала је градско позориште Дивадло в Длоухе у Прагу, а српски тим представљали су млади из Новог Сада са представом Наслеђе („Legacy“), која је одиграна два пута, у гимназији Порг Либен и Дивадло в Долухе.

Фестивал је реализован као једна од активности на пројекту „Европска мрежа за ангажовање младих“ („European Youth Engagement Network 2.0-EYEnet 2.0“), који је ко-финансиран од стране Европске комисије кроз програм Европа за грађане („Europe for Citizens“).

Носилац пројекта је Фондација Нови Сад – Европска престоница културе, у сарадњи са 15 партнерских организација из девет држава.

У оквиру пројекта до сада су реализовани омладински фестивали у партнерским градовима Марибор – Птуј (Словенија), Нови Сад (Србија), Атина (Грчка), Клермон Феран (Француска), Каунас (Литванија), Сансеполкро (Италија), а током септембра предстоји завршни фестивал у Берлину (Немачка).

Original Article