Промоција Чешко-српске асоцијације одржана је у Амбасади Републике Србије у Прагу.

У свом обраћању, амбасадор Србије у Прагу Берислав Векић истакао је одличне билатералне односе две пријатељске земље који се из године у годину унапређују и подсетио на успешну спољно-трговинску размену, која је у 2021. години била за 21% већа него дотад рекордне 2020. године.

Представници Чешко-српске асоцијације Радим Паненка и Мариан Степановић упознали су присутне са досадашњим активностима и будућим плановима Асоцијације.

На округлом столу говорили су директор Одељења за спољне послове Канцеларије председника Чешке Рудолф Јиндрак, представник Института „Вацлав Клаус“ Петр Мацинка и Јарослав Фолдина, народни посланик и председник Чешко-српског интерпарламентарног одбора Парламента Чешке Републике.

Током разговора, уочен је простор за унапређење трговинске размене и истакнута потреба за већим ангажовањем у области економије.

Такође, разговарано је о новим пројектима у области културе које ће у наредном периоду организовати Асоцијација.

Скуп, којем су присутствовале угледне личности из области политике, привреде, уметности, науке, као и представници српске дијаспоре у Чешкој, завршен је пригодним коктелом.

Original Article