Прве политичке консултације министарстава спољних послова Србије и Гватемале одржане су у Београду и том приликом саговорници су се сагласили да је то још једна потврда изузетно динамичне сарадње две државе.

На састанку је истакнут значај недавне посете министра Селаковића Гватемали, као и учешће министра иностраних послова Гватемале Педра Брола на комеморативном скупу поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља у Београду.

Изражено је опредељење за унапређење политичког дијалога и реализацију сусрета на највишем и високом нивоу, и то већ наредне године када се обележава 140 година од успостављања дипломатских односа.

Такође, размењена су мишљења о могућностима успостављања парламентарне сарадње, али и договорени конкретни кораци ради консолидације уговора између влада две државе.

Гватемалску делегацију предводио је заменик министра иностраних послова амбасадор Карлос Рамиро Мартинес, а делегацију Министарства спољних послова Србије предводио државни секретар Немања Старовић.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)