Амбасадор Републике Србије у Прагу Берислав Векић примио је представнике Чешко-српске асоцијације Радима Паненку и Мариана Степановића са којима је разговарао о будућем раду асоцијације која је основана пре два месеца са циљем даљег развоја чешко-српских односа у области економије, трговине, културе, образовања и многих других сфера.

Асоцијација планира да оствари сарадњу са органима државних управа и самоуправа Чешке Републике и Републике Србије, са Амбасадом Србије у Прагу, Амбасадом Чешке Републике у Београду, привредним коморама, културним институцијама и осталим релевантним организацијама.
Том приликом, амбасадор Векић истакао је да ће Амбасада Србије у Прагу подржати скупове који ће дати допринос унапређењу односа две пријатељске земље.
Асоцијација ће учествовати у организацији друштвених и културних догађаја као и састанака за своје чланове и партнере, који ће имати за циљ да подрже њихове привредне активности.

Чешко-српска асоцијација узајамне сарадње установила је награду Рајка Долечка, коју ће додељивати личностима који су својим изузетним залагањем допринели развоју чешко-српских односа.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)