Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас у Њујорку са министром иностраних послова Сирије Фејсалом Мекдадом.

Селаковић је истакао да Србија сматра Сирију пријатељском земљом, са којом односи датирају још из времена СФРЈ и Покрета несврстаних.

С тим у вези, министар је изразио задовољство што ће делегација Сирије, на челу са министром Макдадом, присуствовати скупу у Београду којим ће бити обележен значајан јубилеј – 60 година од Прве конференције Покрета несврстаних.

Министар је поручио да је Србија опредељена за јачање политичког дијалога са Сиријом, изразио наду да ће Сирија успети да превазиђе последице трагичних десетогодишњих дешавања у својој земљи.

Такође, Селаковић је изнео спремност за унапређење економске сарадње и трговинске размене по стабилизацији ситуације у Сирији.

Селаковић је посебно захвалио на чврстом и принципијелном ставу Сирије о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова и залагању за поштовање међународног права. Такође, шеф српске дипломатије захвалио је на подршци коју Сирија пружа нашем територијалном интегритету и суверенитету у међународним организацијама.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)