Помоћник министра спољних послова за економску дипломатију Мирослав Кнежевић састао се са директором Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаилом Јовановићем, са којим је разговарао о могућностима примене и промоције програма „Србија дигитализује“ у дипломатији.

Представници Канцеларије за информационе технологије и електронску управу представили су Програм ширења знања из области дигиталне трансформације „Србија дигитализује“, који је конципиран као инструмент сарадње Републике Србије са партнерским земљама у области дигиталне трансформације, односно спровођења електронске управе.

Помоћник министра Кнежевић изразио је спремност и вољу Министарства спољних послова за интензивирањем сарадње са Канцеларијом у овој области, у циљу упознавања потенцијалних партнера у свету са искуствима Републике Србије у области дигиталне трансформације.

Састанку је, у уводном делу, присуствовао и министар спољних послова Никола Селаковић, који је указао на могуће начине коришћења и пласирања знања која нуди Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, укључујући и асистенцију наших дипломатско-конзуларних представништава.

Original Article

(Visited 3 times, 1 visits today)