Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко Иван Бауер обишао је, са градоначелницом Рабата Асмом Рлалу и саветником министра омладине, културе и комуникација Салахединеом Абкаријем, локације погодне за активности предвиђење у оквиру обележавања „Године Србије у Мароку“, покренуте на иницијативу министра спољних послова Србије Николе Селаковића.

Амбасадор Бауер посетио је национални театар ,,Мохамед V“, где се састао са директором театра Мохамедом Бенхсаином, са којим је размотрио могућности за одржавање Фестивала српског филма, као и изложбе Музеја ,,Никола Тесла“. Амбасадор Бауер предложио је да се у Театру организује отварање филмског фестивала.

Овом приликом, амбасадор Бауер посетио је галерију ,,Мохамед Ел Феси“, као потенцијалну локацију за одржавање изложбе, где је обишао простор у оквиру ,,Касбах Удаје“, тврђаве из XII века, која је под заштитом Унеска.

Након тога, градоначелница Рабата и амбасадор Бауер обишли су још један изузетно интересантан простор за одржавање изложбе Музеја ,,Никола Тесла“ – галерију „Баб Руах“.

На крају, амбасадор, градоначелница Рабата и саветник министра омладине, културе и комуникација, обишли су биоскоп „Ренесанс“, где их је дочекао директор биоскопа Марван Фашан који им је показао овај простор.

Original Article