Амбасадор Републике Србије у Рабату Иван Бауер присуствовао је, на позив министра пољопривреде, риболова, руралног развоја, вода и шума Мохамеда Садикија, отварању 65. Светског конгреса Међународне асоцијације студената пољопривреде и сродних наука (ИААС).

Конгрес, којем је присуствовао велики број високих званичника Краљевине Марока, одржан је на тему „Несташица воде и њени ефекти на сигурност снабдевања храном“, у Институту за агрономију и ветерину „Хасан II“ у Рабату.

Овом приликом, амбасадор Бауер имао је одвојене састанке са генералним секретаром Министарства пољопривреде, риболова, руралног развоја, вода и шума Редуаном Арашом и директором Института за агрономију и ветерину „Хасан II“ Абделазизом Ел Храикијем.

Амбасадор Бауер рекао је генералном секретару са да постоји идеја о потписивању Споразума у области пољопривреде између Краљевине Мароко и Републике Србије, предложивши званичан сустрет са представницима мароканског Министарства, којом приликом би био уручен предлог Споразума. Генерални секретар Араш изразио је интересовање за потписивање овог споразума.

У разговору са са директором Института за агрономију и ветерину „Хасан II“, размотрене су могућности за унапређење научне сарадње у области пољопривреде, као и за успостављање контаката мароканског института са сродним институцијама у Републици Србији.

Original Article