Амбасадор Републике Србије у Рабату Иван Бауер, на позив председника Националне фондације музеја Марока Мехдија Котбија, присуствовао је „Ноћи музеја“ која је одржана по први пут у овој земљи.

Манифестацију, којој су присуствовали министар туризма, старих заната и социјалне економије Фатим Захра Амор, градоначелница Рабата Асма Рлалу, као и представници дипломатског кора, отворили су премијер Марока Азиз Ахнуш и министар омладине, културе и комуникација Мохамед Мехди Бенсаид.

Овом приликом, амбасадор Бауер информисао је министра Бенсаида о отварању изложбе „Путевима римских императора“ Археолошког института из Београда, која је планирана за септембар ове године.

У разговору са градоначелницом Рабата Асмом Рлалу договорено је даље интензивирење контаката ради реализације договорених изложби.

Наведене манифестације о којима је амбасадор Бауер разговарао са министром Бенсаидом и градоначелницом Рлалу организују се у оквиру обележавања „Године Србије у Мароку“, на иницијативу министра спољних послова Николе Селаковића.

Original Article