(Last Updated On: August 25, 2022)

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко Иван Бауер састао се са Ритом Маријом Знибер, власницом и председницом компаније „Диана Холдинг“, друге по величини компаније у сектору пољопривреде у Краљевини Мароко.

На састанку је разговарано о успостављању пословне сарадње ове компаније са компанијама из Републике Србије, нарочито у области пољопривреде.

Амбасадор Бауер је директорку Знибер упознао са одржавањем Првог међународног сајма вина „Винска визија Отворени Балкан“, његовом значају за регион Западног Балкана, а посебно за Републику Србију.

Краљевину Мароко ће на овом сајму представљати компанија „Ебертек“ која послује у оквиру компаније „Диана Холдинг“.

Амбасадор Бауер је нарочито истакао искуства Републике Србије у производњи бобичастог воћа, а упознао је директорку Знибер и са чињеницом да Република Србија има произвођаче квалитетног семена, садница и садног материјала који су у стању да задовоље највише стандарде.

Амбасадор је исказао интересовање за коришћење вишедеценијског искуства ове компаније на мароканском тржишту, као и раширену дистрибутивну мрежу за пласман српских производа на тржиште Краљевине Мароко.

Амбасадор Бауер је, на крају разговора, још једном истакао значај који, последњих година, Република Србија придаје развоју квалитетних брендова у производњи алкохолних пића, нарочито вина.

Он је изразио наду да ће присуство представника компаније „Диана Холдинг“ на Првом међународном сајму вина „Винска визија Отворени Балкан“ представљати први корак ка пробоју српских вина на тржиште Краљевине Мароко, истакавши да верује да ће дугогодишње искуство компаније „Ебертек“ и њени дистрибутивни канали у томе одиграти важну улогу.

Original Article