(Last Updated On: March 3, 2022)

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко Иван Бауер састао се са директором Архива Марока Жамаом Баидом, са којим је размотрио могућности за даљи развој сарадње Архива Југославије и Архива Марока.

Овом приликом, усаглашени су детаљи Меморандума о разумевању између Архива Југославије и Архива Марока у области архивске грађе, који ће бити потписан у марту ове године у Рабату.

Амбасадор Бауер информисао је саговорника о детаљима изложбе архивске грађе која ће бити организована у периоду од 15. марта до 10. априла 2022. године у Националној библиотеци Краљевине Марока и позвао га на отварање.

Такође, обавестио је директора Баиду о обележавању 65 година од успостављања дипломатских односа и нагласио да је изложба Архива још једна прилика за значајније представљање Србије у Мароку, као и боље упознавање две земље и народа, имајући у виду да је, на иницијативу министра спољних послова Србије Николе Селаковића и министра иностраних послова Марока Насера Бурите, 2022. година проглашена „Годином Србије у Мароку“ и „Годином Марока у Србији“.

Original Article