(Last Updated On: March 1, 2022)

Амбасадор Републике Србије у Рабату Иван Бауер и директор Поште Марока Амин Бенжелун Туими обележили су почетак ,,Године Србије у Мароку“ потписивањем првих примерака пригодних поштанских маркица.

Амбасадор Бауер и директор Поште Туими пустили су у штампу посебно издање поштанских маркица, чиме је симболично означен почетак обележавања 65 година од успостављања дипломатских односа Србије и Марока.

У свом обраћању, амбасадор Бауер истакао је да су односи Србије и Марока много дужи него што то показује годишњица обележавања дипломатских односа и подсетио да је Србија, односно тадашња Југославија, одржавала сталне контакте са покретом за ослобођење Марока, пре него што је Краљевина Мароко стекла пуну независност.

Такође, нагласио је да о значају наших односа најбоље сведоче речи министра просвете и здравља Марока Јусуфа Белабеса током посете Београду 1962. године: „За Мароко, после Француске, Југославија је политички најзначајнија земља“.

Амбасадор је рекао да обележавање дипломатских односа показује да нисмо заборавили нашу историју и истакао да ће јачање пријатељства и сарадње наше две земље бити настављено у истом континуитету.

Овом приликом, присутнима су се обратили директор Поште Туими и директорка Дирекције за културну сарадњу у мароканском Министарству спољних послова Надиа Ел Хнот.Original Article