Амбасадор Републике Србије у Италији Горан Алексић уручио је проф. др Александру Нанију Кости Златну медаљу за заслуге, којом га је одликовао председник Србије Александар Вучић.

Тим поводом, организована је свечаност у Амбасади Србије у Риму, а поред дипломатских представника Србије догађају је присуствовала и сарадница проф. др Нани Косте за међународну сарадњу Паола Ћаћи.

Амбасадор Алексић захвалио је проф. др Нанију Кости, у име председника Вучића, на хуманости и великом разумевању исказаном према српским држављанима.

Амбасадор је подсетио да је лауреат допринео и потписивању Споразума о донирању и трансплатацији органа, који су потписале Србија и Италија у фебруару 2018. године.

Проф. др Нани Коста захвалио је Србији и председнику Вучићу на високом одликовању, истакавши да се током свог радног века водио алтруизмом, пожртвованошћу и жељом да помогне у свакој ситуацији, а посебно најмлађима.

Нани Коста је указао на спремност да и поред тога што је у пензији настави са ангажовањем у јачању сарадње двеју земаља у области здравства, а посебно у едукацији лекара и медицинског особља.

На догађају је приказан видео двогодишњег дечака Максимилијана из Србије, који је један од многе деце, која су захваљујући залагањима Косте и сарадњи са италијанским институцијама добили шансу за нови и квалитетнији живот.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)