Амбасадор Републике Србије у Риму Горан Алексић присуствовао је завршници Форума за младе ЕУ-Западни балкан под називом „Шта је Европа?“, који одржан у Риму, у организацији Министарства иностраних послова и међународне сарадње Италије.

Том приликом, амбасадор Алексић поздравио је наше студенте и упутио им срдачне честитке на веома успешном и запаженом наступу, као и на доприносу који пружају дијалогу младих у оквиру Конференције о будућности Европе.

Испред Европске комисије на Форуму је иступала потпредседница Дубравка Шуица, која је у краћем разговору са амбасадором Алексићем истакла значај ове иницијативе.

На Форуму је учествовало око осамдесет изабраних студената и постдипломаца из држава чланица ЕУ и са Западног Балкана, а о важности истог сведочи и лично учешће министра иностраних послова и међународне сарадње Италије Луиђија ди Маја, који је био иницијатор наведеног скупа.

Републику Србију су представљали студенти и постдипломци Урош Анђелковић, Драгана Граховац, Ђорђе Манов, Јована Попова, Вељко Ристић.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)