(Last Updated On: November 29, 2021)

Амбасадор Републике Србије у Риму Горан Алексић састао се данас са Данијелом Рондинели, посланицом Европског парламента и чланом делегације Одбора за стабилизацију и придруживање са Србијом.

У срдачном разговору уприличеном у Амбасади Србије у Риму, амбасадор Алексић представио је резултате реформских активности Владе Републике Србије и актуелни процес приступних преговора са ЕУ.

Том приликом, амбасадор је изразио захвалност Италији која, као пријатељ проширења, подржава и активно се залаже на свим нивоима и у оквиру свих институција ЕУ за напредак Србије и читавог региона на европском путу.

Такође, истакао је чињеницу да је на билатералном плану Италија један од најзначајнијих економских и политичких партнера наше земље, те да Република Србија гаји снажан интерес да се развијени и интензивни односи унапређују у будућности.

Посланица Европског парламента Рондинели указала је на стратешки значај региона Западног Балкана за Италију и ЕУ и обавестила да делегација Одбора с пажњом прати све активности које Влада Србије спроводи у процесу приступних преговора, као и реформске активности у области владавине права и изразила отвореност за наставак и продубљивање дијалога на том плану.

Original Article