Амбасадор Републике Србије у Италији Горан Алексић састао се са др Луком Ваљом, шефом Катедре за јужнословенске језике и књижевност у оквиру Европских, америчких и интеркултуралних студија Универзитета Сапијенца у Риму.

Састанку је присуствовала и Јелена Брборић, лектор за српски језик на овом Универзитету.

У срдачном разговору обострано је исказано задовољство због све већег интересовања италијанских студената за учење српског језика на једном од најстаријих Универзитета у Европи.

Амбасадор Алексић истакао је спремност наше стране за унапређење даље сарадње у циљу промоције наставе српског језика на Универзитету Сапијенца. Представио је, истовремено, могућности за усавршавање страних студената у оквиру међународних програма за високо образовање Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, као и стипендије за учење језика у нашој земљи.

Др Лука Ваљо похвалио је сарадњу са Матицом српском, најстаријом српском установом културе, која Катедри за јужнословенске језике и књижевност редовно доставља потребне књиге и речнике.

Овом приликом др Ваљо је изразио интерес за успостављање контаката и са другим националним установама које се баве промоцијом српске књижевности и учењем српског језика.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)