Амбасада Републике Србије у Риму организовала је претпразнични концерт на Конзерваторијуму Санта Чечилија, на којем је наступио српски трио „Покрет“ који чине Мадлен Стокић Васиљевић, Маја Михић и Милош Николић.

Амбасадор Србије у Италији Горан Алексић и директор Конзерваторијума Роберт Ђулијанј поздравили су присутне и изразили обострано задовољство због могућности да се различите културе представе на једној од најстаријих музичких образовних установа у Италији.

Публици је представљен програм „Заједно у интуитивном музичком покрету“ који се састојао од композиција савремених српских композитора Исидоре Жебељан, Милоша Раичковића, Светлане Максимовић, Милане Стојадиновић-Милић, Драгане Јовановић и Ивана Бркљачића.

Такође, у част земље домаћина, изведено је и дело италијанског композитора Аде Ђентиле.

Концерт је организован у сарадњи са Конзерваторијумом Санта Чечилија, у оквиру програма ЕВРОПА У МУЗИЦИ – сезона 2021-2022. кластера ЕУник Рома, мреже институција и амбасада држава чланица Европске Уније.

Концерт је подржао СОКОЈ, организација музичких аутора Србије.

Догађају су присуствовали гости из дипломатског кора, дијаспоре, представници званичних институција и сарадници Амбасаде.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)