У организацији Амбасаде Републике Србије у Риму, на престижном Конзерваторијуму Санта Ћећилија одржан је концерт „Мелодија једног пријатељства“, на којем су наступили наши светски признати извођачи класичне музике виолиниста Илија Маринковић и пијанисткиња Наташа Вељковић.

Публику у Риму су поздравили амбасадор Републике Србије у Италији Горан Алексић и директор Конзерваторијума Санта Ћећилија Роберто Ђулијани, а у Београду помоћник градоначелника Андреја Младеновић, амбасадор Италије Карло Ло Кашо и директор Кoнфиндустрије Патрицо деи Тос.

Амбасада Републике Србије у Риму је концертом „Мелодија једног пријатељства“ на иновативан начин приближила нашу уметност и културу широј публици, превазилазећи на овај начин просторне и епидемиолошке препреке са којима смо суочени.

Пројекат је реализован у оквиру програма Европа у музици Кластера, у којем је Амбасада придружени члан, а у партнерској сарадњи са Конфиндустријом Србија, Скупштином града Београда и Омладинским позориштем Дадов, уз драгоцену финансијску подршку и спонзорство Банке Интеза Санпаоло.

Наступ српских уметника је у директном преносу емитован у Скупштини града Београда, а догађају су присуствовали многобројни гости из дипломатског кора, дијаспоре и представници званичних институција, како у Риму, тако и у Београду.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)