Генерални конзул у Ријеци Горан Петровић састао се са градоначелником Пуле Филипом Зорчићем у Комуналној палати са којим је разговарао о могућностима за унапређење сарадње у више области, као и положају српске националне заједнице Пули.

Током разговора, генерални конзул истакао је значај одржавања Дана српске културе и Фестивала српске културе и захвалио представницима града Пуле на редовном присуствовању програмима организованим од стране српских удружења.

Састанку су присуствовали конзул Владимир Марјановић, одборник у Скупштини Милан Рашула и Милош Бајић, председник Жупанијског већа српске националне мањине Истарске жупаније и одборник у Скупштини Истарске жупаније.

У Српском културном центру у Пули, генерални конзул Петровић и конзул Марјановић, сусрели су се са председником Заједнице Срба у Истри Миомиром Јеремићем, председником и потпредседником СKД Истре ,,Никола Тесла" Миланом Чубрилом и Бранком Даић Бурсаћ и председником СKД ,,Просвјета" – Пододбор Пула Татјаном Савић и том приликом уручена је донација књига, поклон Службеног гласника Републике Србије.

Генерални конзул и конзул посетили су и Основну школу ,,Тоне Перушка" у Пули, где су се сусрели са вероучитељем, пројерејом-ставрофором Гораном Петковићем и ученицима српске и руске националности који похађају наставу православне веронауке и уручили им донацију помоћне наставне литературе, коју су заједнички обезбедили Град Чачак и Ауто Чачак, као и Педагошки факултет из Сомбора и Туристичка заједница Србије.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)