Амбасадор Републике Србије у Букурешту Стефан Томашевић присуствовао је Видовданској свечаности у Румунији, која је одржана у Темишвару и манастиру Златица у организацији Савеза Срба у Румунији (ССР) и Српске православне епархије темишварске.

Том приликом, приређен је пригодан културно-уметнички програм, а додељене су и видовданске повеље и захвалнице заслужним појединцима и организацијама.

Свечаности су присуствовали и председник ССР и српски посланик у парламенту Румуније Огњан Крстић, архијерејски заменик Епархије темишварске протојереј-ставрофор Маринко Марков, као и генерални конзул Републике Србије у Темишвару Владан Тадић, коме је додељено највише признање ССР, Видовданска повеља.

Савез Срба у Румунији од 1993. године за изузетан дугогодишњи допринос и резултате у области промовисања српске заједнице, развијању културних, просветних, духовних и привредних делатности, као и за сарадњу и јачање веза матичне државе са Србима из Румуније додељује Видовданске повеље и захвалнице, заслужним појединцима или институцијама из Румуније.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)