Министар спољних послова Србије Никола Селаковић приредио је у Београду свечану вечеру за министре учеснике комеморативног скупа посвећеног 60. годишњици прве конференције Покрета несврстаних земаља.

Вечери присуствује више од 30 страних званица, шефова делегација у рангу министра, као и више министара Владе Србије.

Селаковић је, поздрављајући званице, пожелео страним делегацијама добродошлицу у родно место Покрета несврстаних.

„Иако свет није исти као пре шест деценија, исте су вредности које делимо и жеља да одамо почаст славним тренуцима наше заједничке историје“, рекао је Селаковић, који је гостима и њиховим државама и народима пожелео здравље, срећу и мудрост у временима када свет бива изложен растућим изазовима.

„Надам се да ћемо, на темељима пријатељства, сарадње и на вредностима оличеним у Покрету несврстаних, успети да заједнички победимо све недаће пред нама“, казао је Селаковић.

Шеф српске дипломатије је гостима пожелео угодан и плодотворан боравак у Београду и изразио наду да ће они који су први пут у Србији понети одавде најлепше успомене и утиске.

Министар Селаковић је уочи вечере, која је организована у згради Геозавода, госте упознао са пројектом Београд на води, који је, како је рекао, ново лице и мотор развоја наше престонице.

Вечери су, осим министра Селаковића, присуствовали министри Маја Гојковић, Александар Вулин, Јадранка Јоксимовић, Татјана Матић, Томислав Момировић, Бранко Ружић, Вања Удовичић и Бранислав Недимовић.
Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)