Министар спољних послова Србије Никола Селаковић данас је, на затварању комеморативног скупа Покрета несврстаних, захвалио свим учесницима што су дошли у Београд, место рођења тог покрета и поручио им да у Београду треба да се осећају као своје куће.

Министар Селаковић је поручио да су нас учесници конрефенције својим доласком учинили поносним , а да је лично осетио енергију скупа, добру вољу и позив на акцију.

“Хвала што сте дошли у Београд, што сте допринели нечему што показује да је ово јачи део човечанства, јер ми смо нације које смо слободољубиве, ми поштујемо вредности које су дефинисане у Повељи УН и посвећени смо принципама из Бандунга и Београдске декларацији од пре 60 година”, рекао је министар Селаковић.

Шеф српске дипломатије је посебно захвалио министру иностраних послова Азербејџана Џејхуну Бајрамову, са којим је заједно радио на организовању скупа ПНЗ поводом 60. годишњице прве конференције тог покрета, која је такође одржана у Београду.

“Показали смо солидарност, то је оно што нам треба све више и много више и да нас повезује у бућности. Хвала што сте дошли у Београд, ово је ваш дом. Београд је место рађања покрета и то је нешто што ће остати вечно”, поручио је министар Селаковић.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)