Министар спољних послова Србије Никола Селаковић, током званичне посете Краљевини Белгији, састао се данас у Бриселу са потпредседницом Владе и министарком иностраних и европских послова, спољне трговине и културних институција Белгије Софи Вилмес и председницом Представничког дома Федералног парламента Елијан Тилију.

Министар Селаковић изјавио је након састанака да његова прва билатерална посета Белгији има посебан значај с обзиром на чињеницу да ове године наше две земље обележавају 135 година успостављања дипломатских односа.

Рекао је да је на састанку са министарком Вилмес разговарано о укупним односима Србије и Белгије и договорен наставак комуникације када су у питању европске интеграције Србије.

„Ово је била прилика да упознамо министарку Вилмес са оним што Србија ради на испуњавању критеријума и услова на нашем европском путу, али и замолимо за више разумевања и боље вредновање резултата које у том процесу постижемо“, истакао је министар Селаковић.

Шеф српске дипломатије истакао је да је ово прва посета српског министра спољних послова Белгији након осам година и додао да је у разговору с министарком Вилмес добио обећање да ће она у наредном периоду посетити Србију.

Министар Селаковић и министарка Вилмес су након састанка потписали Меморандум о разумевању и сарадњи два министарства.

Министар је казао да је имао и веома успешан и продуктиван састанак са председницом Представничког дома Федералног парламента Елијан Тилију, са којом је размотрио односе и сарадњу две државе и разговарао о европском путу Србије.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)