Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Аустрије Николаусом Лутеротијем, који ускоро завршава мандат у нашој земљи.

Министар Селаковић констатовао је да су укупни односи Србије и Аустрије веома добри, развијени и стабилни и да њима умногоме доприносе редовни сусрети највиших званичника двеју држава.

Селаковић се осврнуо на прошлонедељну посету канцелара Карла Нехамера, истакавши да је она показала да су Србија и западни Балкан у фокусу аустријске спољне политике. Овом приликом је упутио и позив шефу аустријске дипломатије да после предстојећих избора посети Србију.

Шеф српске дипломатије навео је да смо, поред изузетних политичких односа, посвећени сталном јачању економске сарадње с Аустријом.

Министар је са задовољством истакао да је Аустрија један од водећих привредних партнера Србије, али и један од највећих инвеститора са улагањима од 2,585 милијарди евра.

Селаковић је захвалио аустријском Министарству спољних послова на помоћи у организовању бирачких места за гласање српске дијаспоре у Аустрији на изборима 3. априла.Original Article