Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је да су током његове тродневне посете Азербејџану потврђени одлични политички односи, као и да је договорено много тога што ће допринети унапређењу наше економске сарадње.

Селаковић је подвукао да су изузетно добри односи двојице председника Вучића и Алијева усмеривач свему ономе што државни сектор треба да уради како би се наставило са јачањем сарадње на свим пољима.

Министар је оценио да се Азербејџан изузетно брзо развија и да је тај убрзани развој, уз наше добре политичке односе, шанса да многе ствари у будућности радимо заједно.

Селаковић је истакао да је у свим сусретима са азербејџанским званичницима констатовано да наше две државе деле заједничке позиције и вредности, на првом месту поштовање принципа међународног права. Нагласио је да Азербејџан подржава територијални интегритет и суверенитет Србије, као и да наша земља подржава територијални интегритет и суверенитет Азербејџана.

Министар је истакао да је у оквиру посете одржана и шеста седница Међувладиног комитета за економску сарадњу две земље, као и пословни форум на којем је учествовало десет компанија из Србија, али и показано велико интересовање азербејџанских компанија за улагања у Србији.

„Циљ ове посете је био да ојачамо наше политичке односе, али и да добро припремимо посету председника Алијева Београду, која ће бити реализована 10. октобра“, рекао је министар и додао је веома важно што ће након те посете, Србија и Азербејџан заједнички организовати скуп на високом нивоу којим ће бити обележена 60. годишњица одржавања Београдске конференције Покрета несврстаних земаља.

Шеф српске дипломатије поручио је да Србија и даље поштује наслеђе некадашње Југославије, и да скупом у Београду жели да покаже приврженост вредностима Покрета, али и миру, солидарности, борби за слободнији, развијенији свет.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)