Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Београду са министром иностраних послова Ирака Фуадом Хусеином.

Селаковић, пожелевши саговорнику добродошлицу на скуп поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних, истакао да су некадашња Југославија и Ирак и билатерално и у оквиру тог покрета као оснивачи имали изванредне односе, и да Србија данас са поносом баштини традицију блиске сарадње са Ираком.

Министар Селаковић је пренео заинтересованост Србије за продубљивање политичког дијалога двеју земаља и интензивирање сусрета на високом и највишем нивоу.

Наше две земље, како су констатовали саговорници, имају дугу историју економске сарадње, и потребно је учини напоре да се пословне везе између Србије и Ирака обнове у интересу обеју страна, а посебно интересовање постоји за сарадњу у области пољопривреде, грађевинарства и туризма.

Министар Селаковић је саговорнику захвалио због принципијелне подршке Ирака територијалном интегритету и суверенитету Србије, изразивши очекивање да ће узајамна подршка у мултилатералним организацијама бити настављена.


Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)