Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се у Лусаки са министарком председничких послова Демократске Републике Конго Наном Мануанином Кихимбом.

Министар Селаковић констатовао је да две државе имају добре и пријатељске односе, који су додатно учвршћени недавном посетом председника Феликса Антоана Чисекеди Чиломба Србији.

Селаковић је изразио очекивање да ће и у блиској будућности уследити нови сусрети на високом и највишем нивоу, и упутио позив да ДР Конго у октобру у Београду, на обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних, буде заступљена на нивоу шефа државе.

Посебну захвалност министар Селаковић је изразио због сталне и принципијелне подршке ДР Конго територијалном интегритету и суверенитету Србије као и на подршци коју нам пружа у међународним организацијама.

Саговорници су разменили информације о епидемиолошкој ситуацији и разговарали о могућностима за сарадњу у борби против Ковида-19.

Министар Селаковић је информисао саговорницу са чињеницом да ће нови амбасадор Републике Србије у Киншаси ускоро ступити на дужност.

Министар Селаковић је у Лусаки присуствовао сахрани првог председника Замбије Кенета Каунде, и имао сусрете са званичницима више афричких земаља који су допутовали да одају пошту преминулом.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)