Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са замеником министра спољних послова Аргентине Паблом Тетамантијем.

Селаковић је констатовао да су односи Србије и Аргентине пријатељски и да се темеље на међусобном разумевању и подршци. Додао је да је важна спона у односима обострано залагање за поштовање међународног права и приврженост политици дијалога и изградње консензуса као темеља међународних односа.

Министар је са задовољством констатовао да су последњих година интензивирани политички дијалог и посете на високом нивоу, а овом приликом упутио је и позив министру спољних послова Аргентине да дође у званичну посету Србији.

Такође, пренео је и наш интерес за организовање политичких консултација два министарства спољних послова у наредном периоду.

Шеф српске дипломатије захвалио је на континуираној и активној подршци Аргентине нашем територијином интегритету и суверенитету, као и подршци коју нам пружа у међународним организацијама.

Разговарајући о економској сарадњи, Селаковић је изнео да трговинска размена бележи раст, као и да постоје потенцијали за њено унапређење, посебно у областима пољопривреде, фармације, грађевинарства, ИТ и обновљиве енергије.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)