Министар спољних послова Никола Селаковић састао се у Бакуу са министром одбрамбене индустрије Азербејџана Мадатом Гулијевим са којим је разговарао о могућностима продубљивања сарадње у овој области.

Министар Селаковић је изразио задовољство одличним билатералним односима, посебно захваливши Азербејџану на принципијелној позицији када је у питању непризнавање једнострано проглашене независности тзв. Косова, и подршци коју пружају нашој земљи у очувању територијалног интегритета и суверенитета. Шеф српске дипломатије потврдио је позицију Србије по питању поштовања међународног права и територијалног интегритета и суверенитета Азербејџана.

Селаковић је истакао да је, на основама стратешког партнерства и пријатељства две државе и одличних односа наших председника, неопходно ојачати сарадњу на свим пољима.

Министар је поручио да постоји јасно опредељење две стране да се ради на јачању војнотехничке и војноекономске сарадње, као и да се постојећа сарадња са релевантним институцијама и компанијама из ове области настави и додатно интензивира.

Селаковић је обавестио министра Гулијева да се у време када Србија и Азербејџан организују обележавање 60 година од Прве конференције Покрета несврстаних земаља, у Београду одржава и Међународни сајам наоружања и опреме и позвао азербејџанскe партнере да буду присутни на овој највећој изложби наоружања у региону.
Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)