Министар спољних послова Србије Никола Селаковић учествоваће сутра, 13. децембра, у Лондону, на састанку министара спољних послова западног Балкана, чији домаћин је државна секретарка за спољне послове Уједињеног Краљевства Елизабет Трас.

Састанку ће присуствовати и специјални изасланик премијера УК за западни Балкан Стјуарт Пич, изасланик Стејт департмента за западни Балкан и заменик помоћника државног секретара у Бироу за европска и евроазијска питања Габријел Ескобар и специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања западног Балкана Мирослав Лајчак.

Поред састанка министара западног Балкана, Селаковић ће имати одвојене сусрете са шефицом дипломатије Уједињеног Краљевства Елизабет Трас, специјалним изаслаником премијера УК за западни Балкан Стјуартом Пичом, министарком за европско суседство и Америке у Министарству за спољне послове УК Венди Мортон, као и са специјалним изаслаником премијера УК за трговину са западним Балканом Мартином Викерсом и извршним директором британске извозне кредитне агенција Луисом Тејлором.

Такође, шеф српске дипломатије ће разговарати и са Габријелом Ескобаром, изаслаником Стејт департмента за западни Балкан и замеником помоћника државног секретара у Бироу за европска и евроазијска питања.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)