Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посету Луксембургу започео је састанком са министром иностраних и европских послова Жаном Аселборном.

Селаковић је изјавио да је састанак био веома успешан и да су потврђени добри и пријатељски односи две земље. Додао је да је договорен наставак редовних политичких консултација и да је разговарано о посети министра Аселборна Србији почетком следеће године.

Такође, министри Селаковић и Аселборн потписали су Меморандум о разумевању и сарадњи два министарства.

Селаковић је рекао да је министар Аселборн чврсто привржен и подржава приступање Србије и читавог Западног Балкана Европској унији. Истакао је да је луксембуршки министар изнео похвале за оно што Србија ради на друштвеном и економском плану.

Министар Селаковић је нагласио да је с посебном пажњом разговарано о дијалогу Београда и Приштине и стању и региону.

„Министар Аселборн је неколико пута истакао да је Србија кључни фактор стабилности у региону, и да се самим тим очекује да будемо и најодговорнији“, рекао је Селаковић.

Шеф српске дипломатије је подвукао да је била част и задовољство разговарати са министром Аселборном, доајеном дипломатије Европске уније и човеком који је 17 година на челу министарства иностраних послова закључивши да у њему имамо доброг, искреног и принципијелног партнера.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)