Министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Никола Селаковић учествовао је данас у Варварину у уручењу кључева избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске које су добиле стан у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији.

Селаковић је овом приликом поручио корисницима да данашњи дан означава крај трновитог пута, дугог скоро 30 година, када су напустили огњишта и дошли у своју Србију, пожелевши им да у новим становима буду испуњени срећом и љубављу и да проживљавају само лепе тренутке.

Захваливши донаторима, Селаковић је посебно истакао да је веома поносан што се сваке године у оквиру РСП уручује све више стамбених решења, и изразио уверење да ће се овим путем, који показује добре резултате, наставити.

„Као члан Владе могу да кажем да премијерка Ана Брнабић и председник Александар Вучић посебну пажњу поклањају питању решавања проблема избеглих лица, и уверен сам да ћемо, без обзира на глобалне кризе, сачувати тенденцију збрињавања избеглих“, казао је Селаковић.

Такође, министар је поручио да се Србија ближи тренутку отварања прве деоницу Моравског коридора, који ће спојити Коридор 10 са Коридором Милош Велики, што ће, како је навео, означити нови почетак за Варварин, Ћићевац и Крушевац.

„Желим да у становима проживљавате само лепе тренутке, да вас срећа прати и да предстојећи Васкрс прославите у здрављу и весељу“, закључио је министар.

Министар Селаковић је, након уручења кључева за пет породица, заједно са новим станарима, комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем, представницима општине обишао новоизграђене станове.
Original Article