Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Турске Хамијем Аксојем.

Констатујући да су наши билатерални односи достигли можда највиши ниво у новијој историји, Селаковић је истакао да таквој сарадњи значајно доприносе изузетни лични односи председника Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана.

Министар је оценио да одличне политичке односе две земље прати и развијена економска сарадња, и у том контексту поздравио бројне турске инвестиције у нашој земљи, као и континуирани интерес турских инвеститора за улагање у српску привреду.

Имајући у виду стабилно пословно окружење и привлачни инвестициони амбијент, Селаковић је навео да ће Србија обезбедити дугорочну подршку турским инвеститорима у спровођењу пословних намера, како у поступку реализације инвестиционих пројеката, тако и у заштити стечених права инвеститора.

Поред турских инвестиција, министар је казао да је веома важно што Турска помаже реализацију инфраструктурних пројеката, попут аутопута Београд-Сарајево-Београд.

Такође, Селаковић је поздравио отварање авио линија Београд-Анкара, Ниш-Истанбул, и најаву линије Краљево-Истанбул, констатујући да то доприноси бржем и бољем повезивању две земље.

Селаковић је подвукао да су наши приоритети унапређење добросуседске сарадње и повезивање региона, казавши да Турску сматрамо важним фактором стабилности у региону, и да смо спремни на заједнички рад у промовисању значаја регионалног мира и стабилности.Original Article