На маргинама 76. заседања Генералне скупштине УН у Њујорку, министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је са министарком иностраних послова Естоније Евом Маријом Лијметс.

Селаковић је оценио да су билатерални односи су добри и без отворених питања, и изразио спремност за њихово даље унапређење.

Шеф српске дипломатије захвалио је Естонији на континуираној подршци европским интеграцијама Србије. Истакао је да је пуноправно чланство у ЕУ стратешки циљ Србије и упознао је естонску министарку о реформском процесу у Србији.

Селаковић је информисао министарку Лијметс о дијалогу Београда и Приштине и актуелној ситуацији на терену, подсетивши да је Србија испунила све обавезе из Бриселског споразума, док Пришина то не чини више од сто месеци и уводи једностране мере.

Нагласио је да Србија остаје посвећена дијалогу, стабилности и очувању мира, као и стварању услова за економски раст свих у региону, што чини кроз инивијативу „Отворени Балкан“.

Шеф српске дипломатије упознао је естонску министарску и са економским реформама и успесима Србије у протеклих седам година.

Селаковић је истакао да је Србија опредељена за јачање економске сарадње и повећање трговинске размене са Естонијом.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)