Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас телефоном са министром спољних послова, међународне трговине, цивилног ваздухопловства и дијаспоре Светe Луцијe Алвом Романусом Баптистом.

Селаковић је изразио задовољство позитивним трендом у развоју односа две земље, подсетивши да су они формално успостављени у новембру 2019. године, и на нашу одлуку о подизању нивоа представљања којом је амбасадор Марко Ђурић именован за првог нерезиденцијалног амбасадора Србије у Светој Луцији са седиштем у Вашингтону.

Министар Селаковић је поручио да је наша земља заинтересована за даље унапређење политичког дијалога на високом нивоу, као и за успостављање редовније размене мишљења о свим билатералним и међународним темама, и овом приликом је позвао министра Баптисту да посети Србију.

Саговорници су се осврнули и на борбу две земље са корона вирусом, а Селаковић је изразио пуну подршку и солидарност Србије са Светом Луцијом и изнео нашу спремност да, у границама могућности, пружимо конкретну помоћ народу Свете Луције.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)