Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посету Луксембургу окончао је састанком са премијером те земље Гзавијеом Бетелом.

Након састанка Селаковић је изјавио да је премијер Бетел изузетан човек, искрени и прави пријатељ наше земље и неко ко искрено подржава европски пут Србије.

„Премијер Бетел нас сматра делом Европе и жели и подржава да што пре будемо део ЕУ“, истакао је министар Селаковић.

Шеф српске дипломатије нагласио је да je премијер Бетел исказао велико интересовање за све што се дешава у Србији и нашем региону.

Министар је посебно указао да подршка коју нам пружа Луксембург није само принципијелна, већ је резултат изузетних односа председника Вучића и премијерке Брнабић са премијером Бетелом.

Селаковић је рекао да је састанак са премијером Бетелом била најбоља могућа завршница посете Великом Војводству Луксембург. Истакао је и да је сусрет са луксембуршким премијером био мало неуобичајен, јер је, према речима министра, премијер пре састанка изашао испред резиденције и непланирано и ван протокола српску делегацију провео у обилазак града, два музеја и неколико историјских места, где су се сретали са грађанима и туристима.

„Данас сам, као и увек, био потпуно поносан представљајући Србију, али је посебно задовољство када се сретнете са пријатељима који вам искрено желе добро, који су у стању да вас посаветују и помогну у заједничком интересу“, указао је Селаковић.

Селаковић се осврнуо и на веома успешне састанке са министром спољних послова Луксембурга, као и у Парламенту Луксембурга где се сусрео са председником и члановима спољнополитичког одбора. Истакао је да је саговорнике упознао са реформама које се спроводе у Србији и стањем у региону, а парламентарци су, према речима министра, одали признање свим напорима које чинимо, економским реформама и постигнутим резултатима.
Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)