Министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас са шефом Кабинета министра спољних послова Сомалије Абдулахијем Долом и отправником послова Амбасаде Сомалије у Београду Мохамедом Абдулахијем Ахмедом.

Билатералне односе Србије и Сомалије Селаковић је оценио као добре, пријатељске и додао да их карактеришу узајамно разумевање и поверење.

Министар је изразио је спремност за унапређења укупне сарадње, изразивши очекивање да ће поновно отварање Амбасаде Сомалије у Београду допринети додатном повезивању наших држава и народа.

Селаковић је указао на потенцијал за унапређење недовољно развијене економске сарадње, као и интерес наше стране за повећање обима трговинске размене. Према речима министра, Србија жели да чује конкретне потребе и приоритете Сомалије, како би заједнички радили на интензивирању економских односа.

Саговорници су разменили информације о борби са корона вирусом, а шеф српске дипломатије изразио је спремност Србије да донира и дистрибуира одређену количину медицинске помоћи Сомалији.

Овом приликом министар је информисао саговорнике о скупу на високом нивоу који ће бити организован 11. и 12. октобра у Београду, поводом 60 година од одржавања прве конференције Покрета несврстаних земаља. Министар је изразио наду да ће делегација Сомалије и министар спољних послова бити у прилици да присуствују том догађају.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)