Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас телефоном са министром иностраних послова Исламске Републике Иран Хосеином Амиром Абдолахианом.

Министар Селаковић је иранском колеги, који је званично 26. августа ступио на функцију министра иностраних послова, пожелео успех и срећу у раду, изразивши уверење да је пред нашим двема државама период у коме ће иначе веома добри, пријатељски и искрени односи бити додатно унапређени.

Селаковић је иранском колеги овом приликом упутио позив за учешће на обележавању 60. годишњице Прве конференције Покрета несврстаних земаља, која је одржана у Београду 1961. године.

Према његовим речима, Србија је заинтересована да са високим представницима Исламске Републике Иран успостави праксу редовног политичког дијалога и реализацију обостраних посета на високом и највишем нивоу.

Саговорници су оценили да би обострано корисно било успостављање редовног радног дијалога и политичких консултација два министарства.

Министар Селаковић захвалио је иранском колеги на доследној подршци те државе територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и подршци нашој земљи у међународним организацијама.

Саговорници су се осврнули и на епидемиолошку ситуацију, а министар Абдолахиан је захвалио на донацији Србије од 50.000 антиковид вакцина Ирану. Шеф српске дипломатије је истакао да је донација Србије израз наше солидарности са иранском државом и њеним народом.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)