Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са председником Мексика Андресом Мануелом Лопесом Обрадором.

Селаковић је изразио задовољство што делегација Србије у мексичкој престоници присуствује свечаном обележавању три важне годишњице Мексика, поручивши да је част делити лепе тренутке са пријатељима.

Истичући традиционално и искрено пријатељство наше две земље, Селаковић је изразио посебно задовољство што се ова посета поклапа и са важним јубилејом Србије и Мексика – 75 година од успостављања дипломатских односа.

Министар је додао да ће ова важна годишњица бити обележена пригодним манифестацијама и у Србији и Мексику.

Селаковић је поручио да је Србија опредељена да унапређује укупне односе са Мексиком, са посебним акцентом на интензивирање политичког дијалога и економске сарадње.

С тим у вези, Селаковић је казао да би од посебног, историјског, значаја била посета председника Обрадора Србији.

Шеф српске дипломатије подвукао је да Србија високо цени доследан став Мексика о непризнавању тзв. Косова, и подршци неповредивости суверенитета и територијалне целовитости Србије.

Информисао је председника Обрадора о актуелној ситуацији на КиМ, последњим провокативним потезима Приштине, али и о угрожености наших светиња и српске културне баштине.

Такође, Селаковић је изразио спремност за јачање сарадње у многим областима као што су култура, наука, спорт, образовање, туризам, али и сарадње градова и општина.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)