Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са министром рада Гвајане Џозефом Хамилтоном, чија делегација је у Београду учествовала на скупу поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља.

Министар Селаковић је захвалио на учешћу представника Гвајане на комеморативном састанку ПНЗ, и нагласио да је Београд током дводневне конференције био центар света и да велики одзив чланица покрета, посматрача и специјалних гостију сведочи о поштовању које ужива тај покрет.

Шеф српске дипломатије је навео да су дипломатски односи некадашње СФРЈ и Гвајане били развијени 80-их година 20. века, нарочито у ПНЗ, али и оценио да је данас потребан већи ангажман на јачању политичког дијалога Србије и те латиноамеричке земље ради утврђивања области сарадње од узајамног интереса. Упутио је и позив свом колеги, министру спољних послова Гвајане, да посети Србију и изразио спремност да посети Гвајану.

Министар Селаковић је информисао госта из Гвајане и о економским успесима Србије, као и о могућностима за проширење привредне сарадње.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)