Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је, на маргинама Министарског савета ОЕБС-а у Стокхолму, са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом.

Министар Селаковић је са задовољством констатовао да су односи Србије и Русије изузетно добри, развијени и посебно оснажени стратешким партнерством, те да наше народе и земље повезује историјско пријатељство и братска блискост. Нагласио је да динамичној политичкој сарадњи умногоме доприносе редовни сусрети на највишем и високом нивоу.

Одлични односи председника Александра Вучића и Владимира Путина дају важан допринос билатералној сарадњи, рекао је Селаковић, посебно се осврнувши на последњи сусрет двојице председника у Сочију.

Шеф српске дипломатије је, и овом приликом, захвалио на чврстом и доследном ставу Русије по питању нашег територијалног интегритета и суверенитета, као и на снажној подршци у међународним организацијама.

Селаковић информисао је саговорника о дијалогу Београда и Приштине, ситуацији на Косову и Метохији и положају српског народа у покрајини.

Такође, разговарано је и о актуелној ситуацији у региону.

Министри су разменили информације о борби против вируса корона, и изразили задовољство због заједничке производње вакцина „Спутњик В“ на иституту Торлак.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)