Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са привременим отправником послова Амбасаде Сирије у Србији Амаром Авадом.

Пожелевши добродошлицу и успех у раду привременом отправнику послова, Селаковић је изнео очекивање да ће Сирија, на основу принципа реципроцитета, подићи ниво свог дипломатског представљања у нашој земљи на амбасадорски ниво.

Поручио је да Србију и Сирију везује традиционално и искрено пријатељство из времена СФРЈ и сарадње у оквиру Покрета несврстаних земаља, и да је потребно наставити са даљим развојем сарадње и унапређењем билатералних односа.

Селаковић је пренео да је Србија заинтересована за интензивирање политичког дијалога, јачање економске сарадње и трговинске размене са Сиријом.

Шеф српске дипломатије посебно задовољство је изразио поводом тога што ће делегација Сиријe, на челу са министром иностраних послова Фејсалом Макдадом, присуствовати обележавању 60 година од одржавања Прве конференције ПНЗ у Београду.

Селаковић је захвалио на принципијелном сиријском ставу у вези са питањем КиМ, поручивши да наша земља то сматра потврдом привржености Сирије принципима међународног права и поштовања суверенитета и територијалног интегритета.

Министар је изразио наду да ће прилике у Сирији ускоро бити стабилизоване, нагласивши да је Србија витално заинтересована за безбедан и просперитетан регион Блиског истока.
Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)