Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас са делегацијом Групе пријатељства Француска-Западни Балкан у Сенату Француске, коју је предводила сенаторка Марта де Сидрак.

Селаковић је констатовао традиционално блиске и пријатељске односе две државе и поручио да је трајно и искрено опредељење наше земље интентивна сарадња са Француском на свим нивоима, посебно имајући у виду да две земље имају потписан Споразум о стратешком партнерству.

Министар је истакао и да је политички дијалог две земље одличан и да њему посебан печат дају одлични лични односи председника Вучића и Макрона.

Селаковић је нагласио да је Француска један од најзначајнијих економских партнера Србије, као и један од највећих инвеститора у српску привреду. Министар је додао да се нада да ће добри економски резултати и услови за улагање довести у Србију још инвеститора из Француске.

Шеф српске дипломатије је саговорнике упознао са економским успесима Србије у последњих седам година, истакавши да је нашој земљи, како би наставила развој, потребан мир и стабилност у региону.

Према његовим речима, Србија зато има позитивну агенду у регионалној политици и жели да мотивише суседе на интензивнију економску сарадњу.

Говорећи о жељи Србије да постане пуноправна чланица Франкофоније, Селаковић је истакао да је Франкофонија изванредна платформа за неговање односа са државама широм света са којима имамо традиционално пријатељство.

Шеф српске дипломатије подвукао је да је чланство у ЕУ стратешки циљ наше земљу и захвалио Француској на подршци коју нам у том смислу пружа, али и на целокупној сарадњи у спровођењу реформи у Србији.

Информишући саговорнике о дијалогу Београда и Приштине, министар је подвукао нашу посвећеност и чврсто опредељење за дијалог, али указао на то да Приштина не показује спремност за наставак дијалога и спровођење оног што је одавно договорено.


Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)