Министар спољних послова Србије Никола Селаковић угостио је на радној вечери министра иностраних послова Венецуеле Феликса Пласенсију, који се налази у билатералној посети нашој земљи.

Министри су овом приликом потписали Меморандум о разумевању о сарадњи у области пољопривреде, чији је циљ, према Селаковићевим речима, оживљавање привредне сарадње двеју земаља.

Министар Селаковић је након потписивања навео да је Србија европска држава посвећена свом европском путу, али да не заборавља своје пријатеље широм света и на различитим меридијанима.

Шеф српске дипломатије је изразио задовољство због посете колеге из Венецуеле и захвалио тој пријатељској држави на чврстом и активном ставу којим подржава наш територијални интегритет и суверенитет и стоји чврсто уз Србију у решавању косовско-метохијског проблема.

Министар Селаковић је пожелео доборошлицу колеги из Венецуеле и пожелео му да се у Србији осећа као код своје куће и да чешће долази у посете.

Министар иностраних послова Венецуеле Феликс Пласенсија изјавио је након потписивања споразума да је његова земља посвећена пријатељству са Србијом, и да је чврста у подршци територијалном интегритету наше земље.

Истичући значај данас потписаног споразума у области пољопривреде, рекао је да Венецуела жели да учи од Србије, и да је долазећи у Београд био импресиониран изгледом наших њива и начином на који се овде обрађује земља.

„За нас је битно да будемо у пријатељским односима са једном важном државом Европе, а ми смо капија Америке за вас. Каракас је природна капија ка Карибима, Централној и Јужној Америци и осећамо да је Београд наша капија ка Европи“, казао је Пласенсија.

Истакао је да Венецуела жели да оснажи економске и пословне везе са Србијом, а тиме и са остатком Европе.

Пласенсија је захвалио министру Селаковићу на добродошлици и честитао на одлично организованом скупу Покрета несврстаних земаља у Београду.

Овом приликом је и позвао министра Селаковића у званичну посету Венецуели и понудио помоћ око поновног отварања амбасаде Србије у Каракасу.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)