У име Министарства спољних послова Србије и у своје лично име председнику Републике Александру Вучићу желим срећан почетак новог мандата, уверен да ће године пред нама, иако ће несумњиво бити бремените изазовима, бити и године успеха и снажења наше државе.

Србија има срећу да су грађани умели да препознају колико је важно да се, у тренуцима када читав свет клизи у нестабилност и кризу чије размере и даље није могуће у потпуности сагледати, на челу земље налази снажан и непоколебљив државник, спреман и вољан да се до последњих атома снаге бори за наше право на сувереност у одлучивању, слободу и независност.

Уверен сам да ће председник Вучић и надаље бити најчвршћи борац за заштиту српских државних и националних интереса, и да ће својом радном етиком наставити да буде инспирација читавом државном апарату.

Србија није велика ни територијом ни бројем становника, али у нашем региону нема ни веће земље ни већег народа, и зато ће у годинама пред нама очи читавог српског рода бити уперене у председника Вучића као носиоца и покретача државног и националног препорода и поузданог бродара у немирним временима.

Спољна политика наше земље биће и у наредним годинама вођена стратешким правцем који је дефинисао председник Вучић, а читав систем Министарства спољних послова биће, као и до сада, део заједничког напора да Србија у међународним оквирима буде препозната као економски и демократски напредна земља, кредибилан партнер и генератор позитивних процеса у региону.

Original Article