Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас телефоном са министром спољних послова Републике Хаити Жозефом Клодом.

Министар Селаковић је поручио да је Србија опредељена за јачање политичког дијалога и развој свеукупних односа са Хаитијем. Истакао је да је наша земља заинтересована за унапређење економске сарадње са Хаитијем, као и сарадње у области културе, просвете, науке, технологије, спорта и медија.

Селаковић је упутио позив министру Клоду и делегацији Хаитија да присуствују скупу на високом нивоу 11. и 12. октобра у Београду, поводом 60. годишњице Прве конференције Покрета несврстаних земаља.

Овом приликом, Селаковић је изразио најдубље саосећање и жаљење због изгубљених живота и велике материјалне штете услед разорног земљотреса који је недавно погодио ту земљу, напомињући да ће Србија настојати да у границама својих могућности пружи помоћ Хаитију.

Такође, Селаковић је изразио разумевање и солидарност Србије са Хаитијем у превазилажењу свих изазова које је донела пандемија корона вируса, изразивши наду у што скорији повратак нормалним животним токовима.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)