(Last Updated On: August 31, 2022)

Амбасадор Републике Србије у Сеулу Немања Грбић састао се у Народној скупштини Републике Кореје са лидерком „Партије правде“ и председницом Парламентарне групе пријатељства са Републиком Србијом, посланицом Шим Санг Ђонг.

На састанку је разговарано о досадашњој парламентарној сарадњи двеју земаља, као и о начинима да се она унапреди и даље ојача. Обострано је констатовано да би размена посета парламентараца у наредном периоду несумњиво допринела развоју опште билатералне сарадње, те указано да парламентарна дипломатија може бити основа за јачање сарадње у другим сегментима, пре свега на пољима политике и економије.

Саговорници су са задовољством приметили да трговинска размена између две земље последњих неколико година бележи константан раст, као и да је дошло до интензивирања културне и образовне сарадње. Посебан део разговора био је посвећен и потенцијалима за развој сарадње у сектору пољопривреде, нарочито када се ради о могућностима и изазовима везаним за извоз домаћих пољопривредних и прехрамбених производа на корејско тржиште.Original Article