Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић присуствовао је отварању 34. Српског фолклорног фестивала у Српском центру Бонириг у Сиднеју.

У свом обраћању амбасадор Стефановић је изразио задовољство што је у прилици да по први пут лично присуствује овој манифестацији и што се овај традиционални фестивал поново одржава након три године паузе због пандемије Ковид-19.

Нагласио је да Република Србија подржава све активности које доприносе очувању културног и националног идентитета, као и да у српској заједници у Аустралији види важну спону за унапређење билатералних односа две земље.

Отварању фестивала присустовали су и епископ аустралијско-новозеландски Силуан, посланик у Парламенту Аустралије Даи Ле, неколико посланика у Парламенту Новог Јужног Велса, градоначелник сиднејске општине Ферфилд, као и неколико одборника.

Поменута манифестација највећа је те врсте у Аустралији, а овогодишња смотра окупила је фолклорна и културно-уметничка друштва из Сиднеја, Мелбурна, Аделејда, Бризбејна, Канбере и Вулонгонга.Original Article